A L E X A T T A R D

Property:           Duplex Maisonette

Architects:        A Collective

Website:        

News:

“The property once formed part of the terraced house at ground floor but had since been separated to form an independent residential unit. This was evident not only in the way the rooms were laid out at first floor but also through the various structural and non-structural interventions which had been carried out to adapt the property to its current use. The nature of the alterations carried out by the previous tenants was such that any character that the original building fabric might have had was lost. The building had no personality, no soul. This provided us with a blank slate.

The project had three primary goals; create a sense of place, exploit the infiltration of natural light and organise the flow of space.” – A Collective

© alex attard